Kraftfull Kundalini Yoga

Det er en mektig opplevelse å ligge på matta i Magenta sine flotte lokaler og høre lyden fra May Katrin Johnsen sin vakre gong. Det kjennes som om cellene vibrerer.

Og ifølge Kundalini Yogalærer May Katrin så er cellene sendt på spa, og avspenningen blir enda dypere når gongen er en del av den.

-Forskning viser at friske celler har en viss frekvens, og gongen fjerner ubalanse slik at cellene finner tilbake til sin naturlige frekvens.

Kundalini-yoga er basert på teorien om at vi alle er født med en livskraft som ligger nederst i ryggraden, og gjennom bevegelsene vil vi frigjøre litt og litt av denne, slik at vi får tilgang på en mer jevn energi.

-For meg handler det også om å bli mer kjent med den vi er på innsiden, forstå at vi består av mer enn muskler og hud, og stimulere alle kroppens systemer, sier May-Katrin, som selv opplever at Kundalini-yogaen gir henne det hun trenger for å navigere bedre i verden.

– Den styrker fysisk og mentalt, gir innsikt i meg selv, – ikke minst gjør den meg mer tålmodig, sier hun.

Øvelsene er enkle og kraftfulle, og mange av dem handler om å styrke kjernemuskulaturen. Pusten brukes på en mer aktiv måte enn i andre yogaformer. Timene har en fast oppbygging med mantra som synges både som inntoning og avslutning av timen. Etter en oppvarming kommer pustesekvens, en serie øvelser, avspenning og meditasjon.

-Timene på Magenta vil være litt mykere, ettersom de er på kvelden, men bevegelsene er dynamiske og vi bruker pusten som motor. Vi stimulerer nervesystemet slik at vi orker mere og takler livene våre bedre, vi puster dypere og saktere slik at vi får tilført kroppen mer oksygen, og får fart på spinalvesken slik at den oftere skyller gjennom hjernen og gir et klarere hode. Vi stimulerer kjertel- og hormonsystemet vårt, og ikke minst lymfesystemet som ikke har noen egen motor, men er avhengig av at vi beveger oss slik at det får gjort jobben sin, forteller May Katrin.

Hun legger til at Kundalini-yoga kan passe for alle, og kan tilpasses dagsform og behov.
«Det er som med golf, vi stiller med ulike handicap og tilpasser ut ifra der vi er».

May Katrin Johnsen har sin Kundalini-utdanning fra Yogahuset i Stockholm og Ra Ma Institute Mallorca.

Denne høsten har vi Kundalini Yoga hver torsdag kl 2000-2115, hos Magenta Yoga.

Leave a Reply